15 Mart 2016 Salı

05:47:00

Adobe Fireworks CS3 programını açtığımızda varsayılan olarak karşımıza bazı panel ve araç çubukları gelir. Fireworks programını ilk açtığımızda aşağıdaki gibi bir karşılama ekranı ile programımız açılır.




Bu ekranın sol bölümünde daha önce bilgisayarımızda yaptığımız grafik çalışmalarının bir listesini görebilirsiniz. Sağ bölümde yer alan Yeni oluştur linkine tıklayarak yeni bir fireworks belgesi açabiliriz. Genişlet bölümü altında yer alan Fireworks Exchange linki ile adobe sitesine bağlanarak programa ücretli yada ücretsiz eklentiler alabilirsiniz.

Biz yeni oluştur bölümü altında yer alan Fireworks Belgesi (PNG) linkine tıklayarak boş bir belge açarak devam ediyoruz. Aynı işlemi Ctrl+N kısa yol tuşu yada, dosya menüsünden Yeni ye tıklayarak yada ana araç çubuğu altında yer alan Yeni kısa yoluna tıklayarak açabiliriz.




Açılan yeni belge penceresini inceleyecek olursak ; Belgemizin Yükseklik ve Genişlik değerlerini piksel cinsinden girebileceğimiz 2 alan göreceksiniz. Bu alanların hemen altında ise Çözünürlük alanı yer almaktadır. Bu alana varsayılan değer olarak 72 değeri atanmıştır. Bu ifadenin anlamı her inç’ te yer alacak piksel sayısı 72 adet olacaktır. Bu rakamı arttırırsanız grafiğinizin kapladığı alanında artacağını gözönünde bulundurmanızda fayda var.  Son olarak ise Tuval rengi alanıdır. Üzerinde çalışacağımız tuvalimizin  arka plan rengini buradan değiştiriyoruz.  Yine varsayılan olarak beyaz rengin atandığı bu bölümde istersek tuval rengini saydam, istersekte özel düğmesine tıklayarak istediğimiz herhangi bir rengi seçebiliriz.





1.alan Araçlar çubuğudur. Fireworks programını en çok kullanılan araçları bu çubukta görebilirsiniz.

2.alan bizim çalışma alanımızdır. Yeni belge penceresinde istediğimiz renk, genişlik ve yükseklikte boş bir belge ekranı gelmiş bulunuyor. Bütün resim yada grafiklerimiz bu alan üzerinde yer almak zorundadır.

3.alan belgemizin çözünürlüğünü ve ölçek değerini  gösterir.


4.alan menü araç çubuğumuzdur. Kısayollarını eriştiğimiz birçok özelliğe bu menülerdende erişebildiğimizi göreceğiz.





0 yorum :

Yorum Gönder